Over mij

Ik ben Christina Gerodetti (1987), afkomstig uit Zwitserland, moeder van twee kinderen en gepassioneerd mens- en kunstliefhebber. Deze twee passies verbind ik in mijn werk als kunstzinnig therapeut.

Ik ben iemand die een veilige ruimte kan bieden en naar echte verbinding met een ander zoekt. Ik hou van kwetsbaarheid en vind het krachtig als deze getoond wordt en er ook mag zijn. In het contact ben ik warm én helder. Deze kwaliteiten maken Praktijk Levenskunst een plek waar iedereen mag zijn wie hij is, en tegelijkertijd een plek waar verandering kan plaatsvinden.  

Kunst bekijken en kunst maken, met name schilderen, motiveren en inspireren mij al lang. Tijdens mijn jeugd heb ik urenlang in de natuur zittend doorgebracht en landschappen geschilderd. De mogelijkheden van beeldende kunst om de buitenwereld te vangen en om de binnenwereld vorm te geven zijn oneindig en fascineren mij telkens weer opnieuw. Kunstzinnige therapie is voor mij een grote ‘speeltuin’ waar ik kunstzinnige middelen vrij kan gebruiken om meer te zien, beter te begrijpen, om te voelen en te doen, om te luisteren en ruimte te geven, om te spiegelen en om telkens weer te doorbreken wat vastgelopen is en te zoeken naar wat er wil zijn.

De menselijke psyche en de ontwikkeling van de mens intrigeren mij. Er zijn eindeloos veel manieren om mens te zijn en in mijn praktijk wil ik er aan bijdragen om kinderen en volwassenen steeds meer hun eigen manier te laten vinden. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan blijven groeien, altijd, en ik hou ervan als mensen hun potentieel meer willen benutten en bereid zijn om daarvoor op een ontdekkingsreis te gaan.

Werkervaring
De opleiding kunstzinnige therapie (tegenwoordig vaktherapie beeldend) heb ik aan de Hogeschool Leiden in 2017 cum laude afgerond, net nog op tijd vóór de bevalling van mijn eerste kindje. Tijdens de opleiding heb ik ervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren op verschillende (basis)scholen en in het geven van coachingstrajecten aan volwassenen. Na mijn afstuderen heb ik Praktijk Levenskunst opgericht en werk ik nu als vrijgevestigde therapeute in de regio Alkmaar met kinderen, jongeren en volwassenen. Ik heb een praktijk aan huis in Bergen (NH) en gebruik ook een ruimte in Alkmaar. Daarnaast werk ik bij de zorgorganisatie FamilySupporters in Alkmaar.

Ik volg regelmatig bijscholingen en ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Beeldende Therapie (NVBT) en van de Nederlandse Vereniging voor Vaktherapie – Antroposofisch Geïnspireerd (NVV-AG).

Vóór mijn studie als kunstzinnig therapeut heb ik een hoop levenservaring opgedaan onder andere door vrijwilligerswerk te doen in een Favela in Brazilië, door veel te reizen en een opleiding tot ‘social entrepreneur’ te volgen in Zweden. Daarnaast heb ik ervaring in het geven van (kunst)workshops en heb ik een jaar lang kunstlessen gegeven aan jongeren tussen 14 en 18 jaar.